Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/10


Hallo reader,

Deze maand kunnen we melden dat we een nieuw land hebben toegevoegd aan onze website. Hoewel we er eerder wel eens door heen waren getrokken, hadden we nog niet echt bezoekjes afgelegd bij mooie plaatsen in Slovenië. Dat hebben we de afgelopen zomer goed gemaakt. Op de betreffende pagina vinden jullie alvast twee mooie plaatsen uit dit prachtige, gastvriendelijke land.

Daarnaast hebben we voor bierliefhebbers een tip over een camperplaats naast een bierbrouwerij met bierpullenmuseum. En omdat we nog niet uitgekeken waren in de Elzas, presenteren we ook nog twee mooie plaatsen uit die streek. Een film over een kasteel en een kerk bij Lienz sluit de rij.

Veel kijkplezier toegewenst!

Het Mooie plaatsen-team
Slovenian Flag Button - Flag of Slovenia Badge 3D Illustration

Een van de oudste steden

Kamnik
Aan de voet van de Steiner Alpen ligt Kamnik, een van de oudste steden van Slovenië. Het middeleeuwse centrum ademt nog de sfeer van de 15e eeuw. Ooit was het een belangrijk kruispunt op de handelsweg tussen Ljubljana en Celje. Tegenwoordig wonen er met name mensen die werken in Ljubljana.
Slovenian Flag Button - Flag of Slovenia Badge 3D Illustration

Een verborgen parel

Škofja Loka
Het middeleeuwse plaatsje Škofja Loka mag zich terecht een parel noemen. Aan de gezellige keienstraatjes liggen statige herenhuizen, waarvan een aantal stammen uit de tijd van de Turkse invallen. Een kasteel torent hoog boven het stadje uit. En de toeristen zijn hier gelukkig nog niet massaal te vinden!
France

Een Anton Pieckplaats

Kaysersberg
Ooit werd Kaysersberg door de koning tot Keizerlijke stad benoemd, maar tegenwoordig is deze mooie plaats meer toeristisch dan keizerlijk. Anton Pieck zou hier zijn inspiratie opgedaan kunnen hebben, want de huizen hebben een typische Efteling-uitstraling. En de Nobelprijswinnaar Albert Schweizer is hier geboren.
France

Stad van het leer

Barr
Ooit was er een grote leerindustrie in Barr. Slechts één fabriek heeft de tijden overleefd. Het riviertje dat door Barr stroomt was vroeger het afvoerputje van deze industrie. In het verleden is dit riviertje op veel plekken afgedekt om van de stank af te komen. Nu loopt de weg er over heen.

Germany

Camperen naast de bierbrouwerij

Bad Schussenried
Voor camperaars met een voorliefde voor bier ligt in Bad Schussenried een camperplaats naast de plaatselijke bierbrouwerij. In de Bierstube kun je de vele soorten uitproberen en heerlijk eten. En ben je er eind april, dan kun je het oprichten van de meiboom meemaken.
Austria

De oudste kerk en een
residentie

Lienz - Schloss en Pfarrkirche
Net buiten Lienz liggen twee monumen-tale en historische gebouwen. Schloss Bruck was ooit een residentie van een graaf en herbergt tegenwoordig het stadsmuseum. De Stadtpfarrkirche St. Andrä is de oudste kerk van de stad en is in een gotische basiliek omgetoverd.

Wat publiceren we komende maand?

Voor wie niet ver wil reizen hebben we drie mooie plaatsen in de Eifel in petto. Daarnaast stappen we op de fiets, mountainbike en motor voor drie uiteenlopende ritten.
vlammen met website
MailPoet