Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/9


Hallo reader,

Hoewel voor velen de zomervakantie er op zit, zijn er nog voldoende camperaars die het naseizoen gebruiken om te genieten van een mooie omgeving. Wij hopen ook deze maand weer leuke suggesties te doen voor dergelijke uitstapjes. Daarvoor gaan we naar Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Het bijhouden van onze website is een hobby. Uiteraard hopen we dat we met de aangeboden informatie anderen een korte indruk kunnen geven van mooie plaatsen en mooie trajecten die we zelf bezocht of bereden hebben. Wij zouden het erg leuk vinden om op de website ook eens reacties te kunnen lezen van camperaars, caravanners, motorrijders of anderen die gebruik hebben gemaakt van onze informatie. Plaats jij eens een reactie? Dat kan via de pagina 'Alle berichten'.

Het Mooie plaatsen-team
France

Best bewaard gebleven kasteel van de Elzas

Chateau du Haut Koenigsbourg
Een van de best bewaard gebleven burchten in de Elzas is zonder twijfel het Château du Haut- Kœnigsbourg. Ooit is het door de Zweden in brand gezet en gelukkig door Kaiser Wilhelm weer gerestaureerd. Nu is het een toeristische attractie die ook nog eens een prachtig vergezicht biedt over het Rijndal.
Austria

Sonnenstadt aan
de Drau en de Isel

Stadt Lienz
Op de plaats waar de Drau en Isel samenkomen ligt Lienz dat zich graag profileert als die Sonnenstadt. En als de zon schijnt is het inderdaad een kleurrijke stad met mooie gebouwen en een interessante stadsmarkt waar vooral lokale producten aan de man (of vrouw) worden gebracht.
France

Het kleine Venetië
van Frankrijk

Colmar
Aan toeristen hebben ze in Colmar geen gebrek. De meesten komen om met eigen ogen het kleine Venetië te bekijken, zoals een van de wijken wordt genoemd. Colmar is een van de best bewaard gebleven plaatsen van Elzas-Lotharingen.
Germany

De stad waar Erasmus woonde

Freiburg
De universiteitsstad Freiburg wordt gezien als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De oude binnenstad telt talrijke mooie gebouwen. In een van deze huizen heeft Erasmus van Rotterdam nog een aantal jaren gewoond nadat hij uit Bazel was verdreven.
Austria

Toeren door het Drautal en Gailtal

Toeren door het Drautal en Gailtal
Vanuit Lienz maakten we een motortocht die ons door twee bekende dalen voerde en waarbij hoogteverschillen niet echt moesten worden overwonnen. Het Drautal, dat tot Slovenië reikt, is het belangrijkste dal van Karinthië. Na een korte doorsteek kwamen we in het Gailtal dat ons weer van oost naar west bracht.
Austria

Kerk en klooster
op een tarweveld

Basilika Maria Luggau
Een boerin kreeg ooit in een visioen een opdracht om op een tarweveld een kerk te bouwen. Niet iedereen stond daar om te springen, maar uiteindelijk kwam er met hulp van een architect een kerk en namen de Franciscanen de zorg op zich. Zo ontstond naast de kerk Maria Schnee ook een klooster en kreeg het dorp de naam Maria Luggau.

Wat publiceren we komende maand?

In de Elzas zijn nog enkele mooie plaatsen die we willen laten zien. Daarnaast gaan we naar de Eifel en Oostenrijk. En we werken aan films uit onze recente vakantie die we in Slovenië en Kroatië doorbrachten. De volgende nieuwsbrief staat gepland voor 2 oktober.
vlammen met website
MailPoet