Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/8


Hallo reader,

Wie de Tour de France volgde, zal hebben gemerkt dat de uitzendingen ook een toeristisch doel hadden. Niet voor niets sponsort de Franse toeristenindustrie dit wielerevenement. En al worden wij niet gesponsord, toch zullen wij in de komende weken ook enkele van deze plaatsen de revue laten passeren. Want ook wij waren in de Elzas. Maar ook in Italië, Oostenrijk en Duitsland. We hopen dat er ook deze week weer mooie suggesties voor reisdoelen voor jullie bij zitten! Trouwens, deze maand is de 200ste film gepubliceerd!

Het Mooie plaatsen-team
France

Molsheim en Bugatti

Molsheim
Wie de wijnroute door de Elzas volgt, komt in elk geval door Molsheim. Het middeleeuwse stadje telt nog tal van monumentale gebouwen en is in het verleden, net als de rest van Elzas-Lotharingen, regelmatig gewisseld tussen Duitse en Franse handen. Zowel Duitse als Franse invloeden zijn dan ook aanwezig in deze stad. Tijdens de Duitse periode heeft Ettore Bugatti in 1909 Molsheim gekozen als vestigingsplaats voor een museum.
France

De Elzasser Weinstrasse

Elsässer Weinstrasse Molsheim-Nothalten
In het voorjaar reden we langs een deel van de Elzasser Weinstrasse. De reis begon in Molsheim. We passeerden Rosheim en weken bij Ottrott even van de route af om Mont Sainte-Odille te bezoeken (over dit klooster hebben we vorige maand een film geplaatst). Vervolgens ging de route via Barr en Itterswiller naar de camperplaats in Nothalten, waar we bij een wijnboer de camperplaats opzochten en uiteraard wat Elzasser wijn kochten.
Italy

Van vestingsstadje tot toeristenplaats

Peschiera del Garda
Aan de zuidpunt van het Gardameer ligt Peschiera del Garda, een plaatsje dat ooit als vesting dienst heeft gedaan. De restanten van die tijd zijn nog zichtbaar. Momenteel is dit plaatsje aan de monding van de Mincio een waar toeristenoord.
Germany

Symbool van
Pruisische eenheid

Befreiungshalle Kelheim
Op de Michelsberg boven Kelheim kijkt een imposant gebouw uit over de omgeving. Het is de Befreiungshalle die in opdracht van Ludwig I van Bayern is gebouwd om de eenheid tussen de diverse Pruisische volkeren te symboliseren.
Austria

De mooiste panoramaweg van Tirol

Kaart2
Voor motorrijders hebben de Alpen toch de grootste aantrekkingskracht. In Tirol hadden we dit jaar de kans om weer eens te genieten van het vele bochtenwerk en de mooie vergezichten. Zuidwestelijk van Lienz ligt een panoramaweg waarvan wordt gezegd dat het de mooiste van Tirol is. Wij reden de Pustertaler Höhenstraße van Abfaltersbach naar Leisach en genoten onderweg van het uitzicht op de Dolomieten.
Germany

Pareltje
langs de Moezel

Beilstein
De toerist die de Moezel opzoekt, zal in de meeste gevallen in Cochem an der Mosel landen. Dit stadje met de hoog gelegen Reichsburg spreekt dan ook tot de verbeelding. Maar er is zoveel meer te zien, zoals het middeleeuwse stadje Beilstein. Gelegen in de Cochemer Krampen heeft dit prachtige plaatsje zijn authenticiteit kunnen behouden. Helaas heeft de burcht de afgelopen jaren niet overleefd, in tegenstelling tot de kerk van het Karmelietenklooster.

Wat publiceren we komende maand?

We zijn nog niet uitgekeken in de Elzas en bezoeken onder andere een prachtig kasteel. Daarnaast hebben we films van een motorrit in Oostenrijk en een bezoek aan een bedevaartsoord langs die route. Ook bezoeken we twee steden in zowel Oostenrijk als Duitsland. De volgende nieuwsbrief staat gepland voor 4 september.
vlammen met website
MailPoet