Van oud naar nieuw

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/7


Hallo reader,

voor velen staat de zomervakantie voor de deur. Anderen hebben al de nodige voorjaarsreizen achter de rug. Zo ook wij. In de meivakantie waren we in de Elzas en het Donaudal waar we met name met de fiets op stap waren. En we zijn net terug van een motorvakantie in Oostenrijk, waar we de gelegenheid grepen om ook nog kort aan het Gardameer te vertoeven en op de terugweg Beieren te doorkruisen. En we hebben weer de nodige mooie plaatsen ontdekt die we graag aan jullie tonen.

Zoals beloofd nemen we je mee naar de Elzas waar we een fietstocht maakten van de camperplaats bij een wijnboer in Nothalten naar Sélestat. De route voerde door mooie dorpen met prachtige vakwerkhuizen. Daarnaast tippen we je over een prachtig gelegen klooster op de berg Sainte-Odile in de Vogezen.

Heet van de pers hebben we ook nog een film van een parel van een plaatsje zuid van Pesschiera aan het Gardameer. En als je je afvraagt of de Rottweiler naar een plaats is vernoemd, dan kunnen we ook die vraag positief beantwoorden. Veel plezier bij het bekijken van de films!

Het Mooie plaatsen-team
France

Fietsen van Nothalten naar Sélestat

Van Nothalten naar Sélestat
Fietsen in de Elzas wil niet altijd zeggen dat je gebruik kunt maken van fietspaden. Maar wij waren in staat om rustige routes te vinden zonder druk autoverkeer. We gingen vanaf de camperplaats bij de plaatselijke wijnboer in Nothalten naar Sélestat en genoten onderweg van de mooie plaatsen Damblach-la-Ville en Scherwiller met hun prachtige vakwerkhuizen.
France

Mont Sainte-Odile
in de Vogezen

DSC00046
Toen dit deel van de Vogezen nog in Duitse handen was, kreeg Odile, de dochter van een hertog, een berg cadeau die uiteindelijk Odilenberg werd genoemd. Tegenwoordig ligt deze in Frankrijk en heet Mont Sainte-Odile. Op de top ligt een klooster gewijd aan de heilige Odile. De berg is bekend geworden door de crash van de Airbus vlucht 148 in 1992.
Germany

Stad van de
bijzondere erkers

Rottweil
De stad waarnaar het hondenras is genoemd, bestond al in de Romeinse tijd. Bijzonder in Rottweil zijn de vele verschillende en opvallende erkers die veelal in prachtige kleuren zijn uitgevoerd. En bij deze stad kun je niet om een hoge toren van Thyssen-Krups heen!
Italy

Parel in de buurt
van het Gardameer

Borghetto
Het plaatsje Borghetto diende ooit als decor voor de film Senso. Geen wonder, want de unieke ligging aan en over het water van de Muncio maakt het tot een idyllische plaats. Geen wonder dat het uitgeroepen is tot i borghi più belli d’Italia, een van de mooiste dorpjes van Italië!
belgische-banken-blokkeren-45-000-kredietkaarten_16_240x0
In Nederland zijn we aardig verwend als het gaat om betalen met een kaart of met een telefoonapp. Veel contant geld zullen de meesten van ons niet meer op zak hebben. Toch willen we de vakantiegangers naar Duitsland en Oostenrijk (en mogelijk betreft dit meer landen) aanraden om te zorgen voor voldoende cashgeld bij het bezoeken van een camping. Wij maken in het laagseizoen gebruik van de kortingen van ACSI die bij een NKC-lidmaatschap horen. Bij een verblijf onder 4 dagen op een camping is het veelal niet mogelijk om met een kaart te betalen. Als reden werd ons opgegeven dat de eigenaar ruim 900 euro aan ACSI moet betalen om aan deze actie te kunnen deelnemen en daar bovenop per kaarttransactie ook nog eens een toeslag aan de bank moet betalen. Op veel plaatsen wordt trouwens ook bij bedragen onder € 10 de kaart niet geaccepteerd!

Wat publiceren we komende maand?

We zijn nog niet uitgekeken in de Elzas en Beieren laten we ook weer aan bod komen. We hebben zelfs een nieuwe dimensie toegevoegd door bepaalde plaatsen vanuit een vogelperspectief te bekijken. Misschien zitten er wel leuke tips bij voor de aanstaande zomervakantie.
vlammen met website
MailPoet