Sparcks Producties oud-nieuw (gif)

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/6


Hallo reader,

zoals je wellicht opvalt, hebben we de nieuwsbrief een ander uiterlijk gegeven. De vorige plugin leverde steeds meer fouten op die moeilijk te herstellen waren. Daarom wagen we het opnieuw met een andere plugin. We hopen dat daarmee de slechte leesbaarheid verleden tijd is geworden.

Voordat we je volgende maand meenemen naar de Elzas, laten we je deze maand nog één keer kennis maken met leuke plekken in Normandië en Bretagne. In Normandië fietsten we naar en een stukje langs de Seine en in Bretagne waren we getuige van een Keltisch muziekfestival in Lorient. We wensen je veel kijk- en luisterplezier!

Het Mooie plaatsen-team

Fietsen langs riante bouwwerken

FT Seine-Maritime
De Seine slingert westelijk van Rouen in grote lussen door het landschap van Seine-Maritime. Voor vele rijken was dit de uitgelezen plek om een riante villa, herenhuis of zelfs kasteel te bouwen. Wij fietsten een rondje en bewonderden de vele verschillende bouwwerken. Op de terugweg namen we bij La Bouille de berg omhoog richting westen. Die berg bleek te steil voor een van onze elektrische fietsen. Mocht je besluiten om de route andersom te rijden, zorg dan voor goede remmen op deze berg!

Een moerassige plek langs de Seine

La Bouille
Westelijk van Rouen ligt aan de Seine het lieflijke plaatsje La Bouille. Veel kleurrijke vakwerkhuizen zijn er te bewonderen. De naam van het plaatsje is afgeleid van het Franse woord voor moeras, want in vroegere tijden waren de oevers van de Seine erg drassig.
Om aan de overzijde van de Seine te komen, kun je gebruik maken van een veerpont die, anders dan wij in Nederland gewend zijn, geheel gratis is. Zelfs voor motorvoertuigen!

Keltisch muziekfeest

Lorient Festival Interceltique
Jaarlijks is Lorient het pelgrimsoord voor de Kelten. Het muziekfestival met her en der straatmuziek trekt veel bezoekers die kunnen genieten van muziek, dans en traditionele kleding. Jammer dat tegenwoordig voor veel optredens entree betaald moet worden.
Karmann Mobil

Afscheid!

160803 Reillanne
Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van onze trouwe reisgenoot de Volkswagen Karmann Colorado Edition. Maar het moest eens gebeuren. Het beklimmen van de alkoof werd voor ons met de jaren moeilijker. Daarom hebben we de overstap gemaakt naar een nieuwe halfintegraal met vaste bedden: een Knaus Live TI op basis van een Fiat Ducato. Voor mij als Volkswagenfan was dat wel een aderlating, maar Volkswagen laat helaas alleen maar buscampers op haar chassis toe. Maar ondertussen is ons bekend geworden dat de Colorado in goede handen is terecht gekomen bij een Volkswagenfan uit Groningen. We wensen hem en zijn vrouw nog veel plezier toe met deze unieke camper!
P.s. het Karmannpetje heb ik gehouden!

Wat publiceren we komende maand?

In de afgelopen voorjaarsvakantie trokken we naar de Elzas. Van daaruit koersten we naar het Zwarte Woud en trokken we door het Donaudal weer huiswaarts. We bezochten tal van mooie plaatsen en reden over mooie trajecten waar we je graag kennis mee laten maken. Laat je dus verrassen!

Ze is er niet meer ....

In menig filmpje komt ze voor. Vaak wandelend door een mooie plaats of rondturend vanuit de fietstas achterop bij Lidy. Of ze trok de aandacht met haar brilletje vanuit de tanktas op de motor. Camperen vond ze prachtig. Zodra de camper op z'n plek stond, ging ze al bij de deur staan wachten, want het vaste ritueel was dan een spelletje met de bal. Dan rende ze tot ze er genoeg van had. Twaalf jaar oud is ze geworden, onze gezellige, lieve en levendige reisgezel Tootsie. Amper thuis van onze recente reis naar de Elzas en het Zwarte Woud verloor ze van het ene op het andere moment haar energie en zagen we haar rillen over haar hele lijf. De dierenarts constateerde bloedarmoede, veroorzaakt door het beenmerg dat geen rode bloedcellen meer aanmaakte. We zagen haar lijden en moesten het moeilijke besluit nemen om haar te laten inslapen. Maar onze Hollandse smous zal in gedachten altijd bij ons zijn als we met de camper, fiets of motor weer een tocht maken!
DSC00050
vlammen met website
MailPoet